457 Visa Update

කට්ටිය සමහර තැන්  වල කියලා තිබුනා තවදුරටත් ලංකාව ඇතුළු අනිකුත් රට වල අයට ස්ථිර පදිංචිය දෙන එක නවත්තලා කියලා. ඇත්තටම වෙලා තියෙන්නේ මොකක්ද? කියලා  List of eligible skilled occupations කියන ලින්ක් එකෙන් බලා ගන්න පුළුවන්.

2017 අප්‍රේල් 19 ඉඳලා Skilled Occupation List නැත්තම් අපි දන්නා  SOL එක අයින් කරලා ඒ වෙනුවට Medium and Long Term Strategic Skills List හෙවත් MLTSSL එකක් හදුන්වාදීලා, කලින් තිබුණු Consolidated Sponsored Occupations List (CSOL) එක වෙනුවට අලුතින් තියෙන්නේ  Short Term Skilled Occupation List (STSOL) කියලා එකක්.

MLTSSL එකේ තියෙන Occupation list එක අදාළ වෙන්නෙ පහත සඳහන් විසා සඳහායි.

  1. Skilled Independent visa (subclass 189)
  2. Skilled Regional (Provisional) visa (subclass 489) (unless nominated by a State or Territory Government)
  3. Temporary Graduate visa (subclass 485) – Graduate Work Stream.

STSOL එකේ තියෙන occupation list එක අදාළ වෙන්නෙ පහත තියෙන වීසා සඳහායි.

  1. Employer Nominated Scheme (subclass 186) – Direct Entry Stream
  2. Skilled Nominated visa (subclass 190)
  3. Skilled Regional (Provisional) visa (subclass 489) – if nominated by a State or Territory Government
  4. Temporary Work (Skilled) visa (subclass 457)
  5. Training visa (subclass 407)

ඒ වගේම 457 work visa එක සම්පුර්ණයෙන් ම අයින් කරලා වෙනම visa category දෙකක් ගේනවා  කියලා තමයි කියන්නේ.   එතැනදී වෙනස් ක්‍රමවේදයක්  අනුගමනය  කරනවා නීති ගොඩක් තදවෙන විදිහට,  කියලා තමයි තියෙන්නේ.
එකට හේතුව වෙලා තියෙන්නේ මෙහේ ආයතන වලින් මෙහෙ ඉන්න අය ගන්නේ නැතුව පිටින් අඩු පඩියට කට්ටිය ගෙන  ඒම කියලා කියන්නේ. පහුගිය අවුරුද්දේ සැප්තැම්බර් වෙනකොට 95,757 එයාලා එක්ක ආපු එයාලාගේ පවුල් වල අය 76,430 ක්. එතනින් ඉන්දියානුවෝ 26.8%, එංගලන්තයෙන් 15%  චීනෙන් 6.6% ඉන්නවා කියනවා.

පහල ලින්ක් වල තියෙනවා වෙනස් කරපු ලිස්ට් ගැන වැඩිවිස්තර

Image | Posted on by | Leave a comment

457 visa news

කොපි කලේ කට්ටියට වැදගත් වෙයි කියලා හිතලා මෙතනින්
http://www.border.gov.au/Trav/Work/457-abolition-replacement

Abolition and replacement of the 457 visa – Government reforms to employer-sponsored skilled migration visas

On 18 April 2017, the Government announced that the Temporary Work (Skilled) visa (subclass 457 visa) will be abolished and replaced with the completely new Temporary Skill Shortage (TSS) visa in March 2018.

The TSS visa programme will be comprised of a Short-Term stream of up to two years and a Medium-Term stream of up to four years and will support businesses in addressing genuine skill shortages in their workforce and will contain a number of safeguards which prioritize Australian workers.

This new visa is part of the Government’s significant reform package to strengthen the integrity and quality of Australia’s temporary and permanent employer-sponsored skilled migration programmes.

Key reforms include:

  • Introducing the temporary skill shortage visa with new requirements, including but not limited to:
    • new, more targeted occupation lists which better align with skill needs in the Australian labor market
    • a requirement for visa applicants to have at least two years’ work experience in their skilled occupation
    • a minimum market salary rate which ensures that overseas workers cannot be engaged to undercut Australian workers
    • mandatory labor market testing, unless an international obligation applies,
    • capacity for only one onshore visa renewal under the Short-Term stream
    • capacity for visa renewal onshore and a permanent residence pathway after three years under the Medium-Term stream
    • the permanent residence eligibility period will be extended from two to three years
    • a non-discriminatory workforce test to ensure employers are not actively discriminating against Australian workers
    • strengthened requirement for employers to contribute to training Australian workers
    • the Department of Immigration and Border Protection will collect Tax File Numbers and data will be matched with the Australian Tax Office’s records, and
    • mandatory penal clearance certificates to be provided.
  • Tightening eligibility requirements for employer-sponsored permanent skilled visas, including but not limited to:
    • tightened English language requirements
    • a requirement for visa applicants to have at least three years’ work experience
    • applicants must be under the maximum age requirement of 45 at the time of application
    • strengthened requirement for employers to contribute to training Australian workers, and
    • employers must pay the Australian market salary rate and meet the Temporary Skilled Migration Income Threshold1.
  • Concessions for regional Australia will continue to be available:
    • Employers in regional Australia will continue to have access to occupations under the temporary and permanent visas, to reflect their skills needs.
    • Existing permanent visa concessions for regional Australia, such as waiving the nomination fee and providing age exemptions for certain occupations, will be retained. Consideration will be given to expanding the occupations in regional Australia that are exempt from the age requirement.
  • Significantly condensing the occupation lists used for skilled migration visas, including the subclass 457 visa, from 19 April 2017.

The implementation of these reforms will begin immediately and will be completed in March 2018.

List of removed occupations

Occupations entirely removed from the list of eligible skilled occupation on 19 April 2017 are listed below.

Occupation ANZSCO Code
Aboriginal and Torres Strait Islander Health Worker 411511
Actor 211111
Actors, Dancers and Other Entertainers NEC 211199
Aeroplane Pilot 231111
Air Traffic Controller 231112
Air Transport Professionals NEC 231199
Aircraft Maintenance Engineer (Avionics) 323111
Amusement Centre Manager 149111
Antique Dealer 142112
Apparel Cutter 393211
Archaeologist 272414
Archivist 224211
Art Director (Film, Television or Stage) 212311
Artistic Director 212111
Auctioneer 611111
Author 212211
Bed and Breakfast Operator 141911
Betting agency Manager 142113
Biochemist 234513
Biotechnologist 234514
Blacksmith 322111
Boarding Kennel or Cattery Operator 149911
Broadcast Transmitter Operator 399511
Building and Engineering Technicians NEC 312999
Business Broker 612111
Butcher or Smallgoods Maker 351211
Call or Contact Centre Manager 149211
Canvas Goods Fabricator 393111
Caravan Park and Camping Ground Manager 141211
Cinema or Theatre Manager 149912
Clinical Coder 599915
Clothing Patternmaker 393212
Clothing Trades Workers NEC 393299
Commissioned Defence Force Officer 139111
Commissioned Fire Officer 139112
Commissioned Police Officer 139113
Communications Operator 342312
Community Arts Worker 272611
Composer 211211
Conservation Officer 234311
Construction Estimator 312114
Conveyancer 599111
Corporate Treasurer 221212
Court Bailiff or Sheriff (Aus) / Court Collections Officer (NZ) 599212
Deer Farmer 121314
Defence Force Member – Other Ranks 441111
Defence Force Senior Officer 111212
Dental Hygienist 411211
Dental Prosthetist 411212
Dental Therapist 411214
Detective 441311
Director of Photography 212313
Diver 399911
Dog or Horse Racing Official 452318
Drama Teacher (Private Tuition) 249213
Dressmaker or Tailor 393213
Driller 712211
Driving Instructor 451211
Education Reviewer 249112
Electorate Officer 224911
Electronic Engineering Draftsperson 312411
Electronic Engineering Technician 312412
Electroplater 322112
Emergency Service Worker 441211
Engineering Patternmaker 323411
Engraver 323311
Entertainer or Variety Artist 211113
Environmental Health Officer 251311
Exercise Physiologist 234915
Film, Television, Radio and Stage Directors NEC 212399
Financial Institution Branch Manager 149914
Fire Fighter 441212
Fire Protection Equipment Technician 399918
First Aid Trainer 451815
Fisheries Officer 311311
Flight Attendant 451711
Floor Finisher 332111
Flying Instructor 231113
Food Technologist 234212
Funeral Director 451311
Funeral Workers NEC 451399
Futures Trader 222212
Gallery or Museum Technician 399311
Gas or Petroleum Operator 399212
Geophysicist 234412
Goat Farmer 121315
Golfer 452412
Graphic Pre-press Trades Worker 392211
Gunsmith 323312
Helicopter Pilot 231114
Historian 272411
Homoeopath 252212
Horse Trainer 361112
Human Resource Adviser 223111
Hydrogeologist 234413
Hydrographer 311415
ICT Support and Test Engineers NEC 263299
ICT Support Technicians NEC 313199
Importer or Exporter 133311
Insurance Investigator 599611
Insurance Risk Surveyor 599613
Intellectual Property Lawyer 271214
Intelligence Officer 224411
Interior Decorator 399912
Jockey 452413
Judge 271211
Kennel Hand 361115
Leather Goods Maker 393112
Legal Executive 599112
Liaison Officer 224912
Licensed Club Manager 141411
Life Scientist (General) 234511
Life Scientists NEC 234599
Light Technician 399513
Magistrate 271212
Maintenance Planner 312911
Marine Surveyor 231215
Marine Transport Professionals NEC 231299
Market Research Analyst 225112
Master Fisher 231211
Mechanical Engineering Draftsperson 312511
Media Producer (excluding Video) 212112
Metal Casting Trades Worker 322114
Metal Polisher 322115
Metallurgist 234912
Microbiologist 234517
Migration Agent (Aus) 224913
Mothercraft Nurse 411412
Multimedia Designer 232413
Music Director 211212
Music Professionals NEC 211299
Musical Instrument Maker or Repairer 399515
Natural and Physical Science Professionals NEC 234999
Nurse Researcher 254212
Nurseryperson 362411
Operating Theatre Technician 311214
Optical Dispenser (Aus) / Dispensing Optician (NZ) 399913
Optical Mechanic 399914
Other Sports Official 452323
Painter (Visual Arts) 211411
Park Ranger 234314
Parole or Probation Officer 411714
Pathology Collector (Aus) / Phlebotomist (NZ) 311216
Petroleum Engineer 233612
Plastics Technician 399916
Plumbing Inspector 312115
Police Officer 441312
Policy Analyst 224412
Policy and Planning Manager 132411
Potter or ceramic artist 211412
Prison Officer 442111
Procurement Manager 133612
Production Manager (Manufacturing) 133512
Public Relations Manager 131114
Quarantine Officer 311313
Radio Journalist 212414
Radio Presenter 212113
Railway Station Manager 149412
Regional Education Manager 134412
Research and Development Manager 132511
Retail Buyer 639211
Retirement Village Manager 141912
Safety Inspector 312611
Sail Maker 393113
Sales Representative (Industrial Products) 225411
Sales Representative (Medical and Pharmaceutical Products) 225412
Saw Maker and Repairer 323315
School Laboratory Technician 311414
Screen Printer 392112
Sculpter 211413
Senior Non-commissioned Defence Force Member 139211
Shearer 361211
Shoemaker 393114
Singer 211214
Small Offset Printer 392312
Sports Administrator 139915
Sports Umpire 452322
Stock and Station Agent 611112
Surveying or Spatial Science Technician 312116
Technicians and Trades Workers NEC 399999
Telecommunications Cable Jointer 342412
Telecommunications Technician 342414
Television Equipment Operator 399517
Television Presenter 212114
Training and Development Professional 223311
Translator 272413
Travel Agency Manager 142116
Travel Attendants NEC 451799
Tribunal Member 271213
Turf Grower 121218
Vehicle Painter 324311
Vocational Education Teacher (Non-Trades) 242211
Vocational Education Teacher (Trades) 242211
Web Developer 261212
Wholesaler 133312
Wood Turner 394214
Wool Buyer 639212
Wool Classer 399917
Workplace Relations Advisor 223113
Zookeeper 361114
Posted in Visa, Work Visa | Tagged , | Leave a comment

190

අද ලියන්න හිතුනේ කට්ටියගේ ඉල්ලිමක්  පිට visa (subclass 190) එහෙමත් නැත්තනම් State sponsorship visa ගැන. මොකද  Skilled Independent visa (subclass 189)  විසා එක වගේ නෙවෙයි. ඉක්මනින් process වෙන ඉක්මනින් ඔසී එන්න පුළුවන් විස එකක් තමයි 190 විසා එක.
මේකේ තියෙන ලොකුම දේ තමයි  අපිට ලකුණු 60 ගන්න  මදිව ඉන්නවා නම් තව ලකණු 5 ක් මේ  sponsorship එක  නිසා ලැබෙන  එක.

මේකෙන් ගොඩක් වැඩ ගන්නේ ඔසී වල ඉගෙන ගන්න ආපු ළමයි. එක්කෝ වෙන රටක  ජොබ් එකක් කරලා අවුරුදු 3ක පලපුරුද පෙන්නන කල් ඒ රටේ (ලංකාවේ උනත් )  ඉන්නේ නැතුව ඔසී එන්න ඕනා අය එහෙමත් නැත්නම් ඔසී වල work විසා එකකින් ආපු අය. සමහර වෙලාවට IELTS each 7 ගන්න අපහසු අයත් පලපුරුද්ද තියෙන අය  ලකුණ 60 හදාගන්නත් පාවිච්චි කරනවා
තවත් එකකක් තමයි SOL  එකේ නැති රැකියාවක් උනත් CSOL එකේ තියෙනවා නම් ඔසී වල කොහේ හරි ප්‍රාන්ත ආණ්ඩුවකින් sponsorship අරන් ස්ථිර පදිංචිය ගන්න පුළුවන් වීම.
හැබැයි මේ විසා එකක් ගත්තොත් ඒ ගන්න කෙනා සහ එයාගේ පවුලේ අය අවුරුදු දෙකක් අර sponsorship එක දුන්න ප්‍රාන්තේ ජිවත් වෙන්න ඕනා, එයාලට වැඩ කරන්න ඕනා කියන එක. එක නීතියක් නෙවෙයි එකට කියන්නේ moral obligation  කියලා. මොකද අපි   sponsorship ඉල්ලනකොට අපිට ප්‍රාන්ත ආණ්ඩුවට ලියන්න වෙනවා අපි අපි එහෙ ඉන්න කැමති ඇයි අපි එහෙටම එන්නේ මොකද කියලා ප්‍රාන්තෙකින්  අරන් අපි කැමති ප්‍රාන්තෙක ජිවත් වෙන්න ගියොත් (අර මුල් අවුරදු දෙක ඉන්නේ නැතුව)  ඔයාලා කවදාහරි ඔසී citizenship  එක ඉල්ලනකොට එක නොදී ඉන්න පුළුවන් එයාලට  moral obligation සපුරා නැහැ කියලා. ඉතිං කවදා හරි කට්ට කන්න වෙන එකේ මම නම් කියන්නේ ආපු මුල්ම අවුරුදු දෙක තමන්ගේ අවංක භාවය පෙන්නලා ඒ ප්‍රනතේ ම ජිවත් වෙන එක හොදයි කියලා. සමහර විශේෂ අවස්ථාවලදී ටිකකාලෙකින් sponsorship දීපු ප්‍රාන්තෙන් කැමැත්තෙන්ම ඔනා ප්‍රාන්තෙකට යන්න අවසර දෙන අවස්ථා නැතුවමත් නොවෙයි.

මේ sponsorship එක States සහ Territories අනුව වෙනස් වෙනවා. පහල තියෙන්නේ එක එක ප්‍රාන්ත වල රැකියා ලැයිස්තු

මේවා ගෙන් Northern Territory  සහ Tasmania   කියන දෙකේම ලොකු විශේෂයක් තියෙනවා එයාලගේම කියලා ලැයිස්තුවක් තිබුනත් එකේ නැති එත් CSOL එකේ තියෙන රැකියාවක් නම්, එයාලා කැමති ඕනා කෙනෙක්ට  sponsorship එකක් දෙන්න ලැස්තියි. එයාලට ඔප්පු කරන්න ඕනා අපි ඇවිත් ඒ ප්‍රාන්තේ ම  ඉන්නවා ඇවිත් රැකියාවක් හොයාගෙන ඉන්න කැමති කියලා.අනික  moral obligation  කියලා කියන්නේ ත් මේකේ කොටසක් ඉතිං මේ වගේ දේවල් වලට තමයි migration consultant කෙනෙක්  එහෙමත් නැත්තම් migration lawyer කෙනෙක් ගේ උදවු ඕනා වෙන්නේ.

මේ මොන ප්රාන්තෙකට ගියත් එකේ අනිවා අවුරදු 2ක් ඉන්නවා ආවාට පස්සේ අපිට රස්සාවක් හොයා ගන්න පුළුවන් කියලා අපි ඒ ආණ්ඩුවට ඔප්පු කරන්න ඕනා එහෙම කරලා   sponsorship එක දෙන්න කියලා ඉල්ලීමක් කලාම අපේ  ඉල්ලීම අවංකයි කියලා එයාලට පිලිගන්න පුළුවන් නම් එයාලා අපිට  sponsorship එක දෙනවා මේ හැම එකක්ම කරන්න තියෙන්නේ online අර මම උඩ දාපු ලින්ක් වල ඒවා කරන හැටි තියෙනවා.

හරි sponsorship එක ලැබුනා කියමුකෝ දැන් අපි SkillSelect එකට ගිහින් EOI එක submit කරලා බලන් ඉන්න ඕනා විසා එක දාන්න කියනකන්
මේ හැම දේකදිම ලකුණු 60 සහ ඉංග්‍රීසි අවශ්‍යතාවයන් සපුරන්න ඕනා අනිවාර්යෙන්ම

වෙනත් ලිපියකින් හමුවෙමු.

Posted in subclass | Leave a comment

189-190

ගොඩක් අයගේ හීනයක් තමයි ඔසී ස්ථිර පදිංචිය ගන්න එක, එකේදී වැදගත් වෙන ප්‍රදානම දෙයක් තමයි SOL එහෙමත් නැත්නම් Skilled Occupations List කියන එක සහ  CSOL එහෙමත් නැත්නම්  Consolidated Sponsored Occupations List.  මේ දෙකෙන්  SOL එක හැම අවුරුද්දකම ජූලි පලවෙනිදා වෙනස් කරනවා. එදාට තියෙන රැකියාවක් අයින් කරන්නත් නැති එකක් ඇතුලත් කරන්නත් පුළුවන් වගේම CSOL   එක ප්‍රාන්ත ආණ්ඩුවෙන් ආණ්ඩුවට එයාලගේ රැකියා ඉල්ලුම තියෙන විදිහ අනුව වෙනස් වෙනවා. ඒ ගැන පසුවට කතා කරමු.

ඔබ Student visa එකක ආවත් ඔබේ බලා පොරොත්තුව ඔසී වල ස්ථිර පදිංචිය අරං නවතින්න නම්,  මේ දෙක හොදින් හදාරන්නම වෙනවා. මේ දෙකේ තියෙන රැකියාවල් සදහා තමයි ස්ථිර පදිංචිය ගන්න පුළුවන් වෙන්නේ.

මොකක්ද මේ SOL කියන්නේ ?
ඔබ ස්වාධීනව ස්ථිර පදිංචිය ඉල්ලනවා නම් ඔබට වැදගත් වෙන්නේ Skilled Occupations List එක තමයි. මොකද මේකේ තියෙන රැකියාවක් Skilled occupation කරනවා නම් හෝ කිරීමට බලා පොලොරෝත්තුව ඉගෙන ගන්නවා නම් තමයි ඔබට ස්වාධීනව ස්ථිර පදිංචිය හෝ තාවකාලිකව පදිංචිය ඉල්ලන්න පුළුවන් වෙන්නේ.

එහිදී ඔබට ලකුණු 60ක් අවම ගන්න වෙනවා. ඒ ලකුණු ගණනය කරන්න පුළුවන් විදිහ මෙන්න මේකේ තියෙනවා. Online Points Test for Skilled Migration

අපි උදාහරණයක් ගමු.

  • ඔබට වයස අවුරුදු 30ක් නම් ඔබට ලකුණු 30ක් ලැබෙනවා
  • ඔබට ඔසී වල පිළිගත්තු උපාධියක් තිබෙනවා නම් ලකුණු 15ක් ලැබෙනවා
    • උදාහරණයක් හැටියට  UCSC එකේ  BIT කියලා හිතමු.
  • ඒ වගේම හොද ඉංග්‍රීසි දැනුමක් තියෙනවා නම් එකේදී ලකුණු 10 ගන්න පුළුවන්
    • IELTS: 7+ in each component; or
    • OET: B pass in each component; or
    • PTE Academic: 65+ in each component; or
    • Cambridge (CAE): 185+ in each component; or
    • TOEFL iBT: 24 in Listening, 24 Reading, 27 Writing, 23 Speaking
  • දැන් ඔබට ලකුණු 55ක් තියෙනවා තව 5ක් පමණයි අවශ්‍යය එකේදී ඔබට ඔබගේ උපාධියෙන් පස්සේ ( BIT සහතිකේ ලැබුණ දිනයේ සිට)  අවම අවුරුදු තුනක පළපුරුද්ද  තියෙනවා නම් හෝ ඔබ ඔසී වල අවම අවුරුදු දෙකක් පුර්ණ කාලීනව ඉගෙන ගෙන තියෙනවා නම් තව ලකුණු 5ක් ගන්න පුළුවන්.

හරි මේ ළකුනු 60 ගත්තා කියමුකෝ දැන් කොහොමද විසා ගන්නේ ?

ඔබට හොඳ කියවා තෙරුම් ගැනීමේ හැකියාවක් තියෙයි, නම් වියදම් අඩුම විදිහ තමයි තනියම ඉල්ලුම් කරන එක. හැබැයි පොඩි හරි සැකයක් තියෙනවා නම් සල්ලි ටිකක් වියදම් උනත් සංක්‍රමණ උපදේශකයෙකුගේ සහය පතන එක වඩාත්ම පලදායි වෙන්නත් පුළුවන්. කවුරු කොහොම කලත් වර්තමානයේ ස්ථිර පදිංචිය ඉල්ලන්න නම් SkillSelect එකට ගිහින් EOI එකක් (Expression Of Interest) සබ්මිට් කරන්නම වෙනවා.
ඔක්කොම එකම ලිපියකින් කියන්නත් බැහැනේ නේද ?

Posted in Visa | Tagged | 4 Comments

Visa Categories

අපි බලමු මුලින්ම ඔසී වලට එන්න පුළුවන් විසා වර්ග මොනවාද කියලා.

අප මේ  සදහා ඔස්ට්‍රලියාවේ ආගමන විගමන දෙපරතුමෙන්තුවේ  (The Department of Immigration and Border Protection)  වෙබ් සයිට්එ ක බලමු. මේකේ තියෙනවා Visa-listing  පිටුවක් එකෙන් පුළුවන් හැම එකක්ම විස්තර ඇතුව බලා ගන්න. ඒ වගේම තියෙනවා Visa Finder කියලා පිටුවක් එකෙන් පුළුවන් ඔයාලටම තමන්ට ඉල්ලුම් කල හැකි විසා වර්ගය බලා ගන්න.

මෙහෙදී අප දැනගන්න ඕනා වීසා වර්ග ගොඩක් තිබුනත් ලංකාවේ අයට පහසුවෙන් ගන්න පුළුවන් වර්ග කිහිපයක් පමණයි තියෙන්නේ කියලා.
අපි මුලින්ම දැන ගන්න ඕනා විසා වර්ගය කුමක්  උනත් ඔසී වලට එන්නේ ස්ථිර පදිංචිය සදහා ඉල්ලුම් කරීමේ බලා පොරොත්තු වෙන්  නම්,  හෝ ස්ථිර පදිංචිය සදහා ඉල්ලුම් කරන්නේ නම් , එය ලබා ගැනීමට පහසුම (පහසුම කිවුවාට පහසුම නැහැ ) ක්‍රමය කුමක්ද කියලා. අපි බලමු ප්‍රදාන විසා වර්ග සහා ඒවායේ උපවර්ගය ගැන පසුව කතා කරමු ( ඒවා තමයි වැදගත්ම) .

මේකෙන් ගොඩක්ම අපේ අයට වැදගත් වෙන දේවල් ඉස්සෙල්ලා කතා කරමු.

Posted in Visa | 6 Comments

ඇයි මෙහෙම දෙයක් පටං ගත්තේ

මට මෙහෙම දෙයක් කරන්න හිතිලා ගොඩක් කල්, එත් අද තමයි එකට අවස්ථාවක් ලැබුණේ.  ගොඩක් අය මගෙන් අහන ප්‍රශ්නයක් තමයි ඔස්ට්‍රේලියාවට හරි පාරෙන් එන්නේ කොහොමද කියලා. ඉතිං මට හිතුනා මම දන්න දේ මෙහෙම ලියන්න. කවුරු හරි කෙනෙක් ට වැදගත් වෙයි කියලා හිතුන නිසා ඔන්න ලියන්න ගත්තා.

වරදක් නැහැ නේ නේද ?

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment